Suntem parte din viața comunității

Suntem Societatea de Transport Public Alba Iulia și încercăm, de câțiva ani, să ridicăm standardul transportului local la nivelul secolului 21. Am făcut foarte multe investiții în ultimii ani pentru ca cetățenii orașului nostru să poata circula în autobuze confortabile, curate, încălzite și ventilate corespunzător, cu acces pentru persoanele cu dizabilități și cu un orar care se respectă aproape la secundă.


Transportul public din Alba Iulia oferă fiecărui cetăţean posibilitatea de a avea o viaţă socială activă, acces la serviciu, educaţie, autorităţi și servicii publice chiar dacă nu deţine maşină personală, indiferent de rasă, religie sau venituri. Persoanele cu dizabilități pot circula fără probleme pe traseele din Alba Iulia: deținem autobuze cu podea coborâtă, cu rampă și sistem de îngenunchiere la bordură. Traseele noastre acoperă orașul în întregime astfel încât călătorii noștri ajung unde vor, când vor. Cu toate că suntem o companie 100% privată, ne considerăm un serviciu public având ca misiune să creștem permanent calitatea transportului de călători în municipiul Alba Iulia.Angajament față de mediu

Compania este preocupată de inovarea și cercetarea în relația cu mediul. STP este primul operator român de transport public care a utilizat bio - combustibili în transportul urban de călători. Proiectul a fost dezvoltat în 2007, cu sprijinul Uniunii Europene, având ca partener Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (Universitatea principală din Transilvania).


STP început o colaborare (Septembrie 2011) cu inventatorul Cornelius Birtok Baneasă, autor al unui filtru de aer special care reduce consumul de combustibil și crește puterea motorului. Pe unul din autobuzele STP a fost instalat experimental un astfel de filtru, observându-se, după aproximativ două săptămâni, o reducere de aproape 11% mai puțin, fără a se înregistra alte efecte secundare. Filtrul a fost distins cu Medalia de Aur la Salonul International de Inventii de la Geneva în 2012.Ne pasă de confortul clienților noștri.

Avem în dotare aproximativ 90 de autobuze, marea majoritate mai noi de cinci ani, cu impact redus asupra mediului, dotate cu aer condiționat și sisteme de încălzire suplimentară. Ne-am construit propria stație de alimentare cu carburant și avem o spălătorie de ultimă generație care ne permite să efectuăm călătorii numai cu autobuze spălate de două ori pe zi.

Ne pasă de timpul călătorilor noștri.

Autobuzele noastre sunt echipate cu GPS, ceea ce ne permite să utilizăm o gestionare a flotei și sistemului de dispecerizare. Prin urmare, graficele de circulație sunt respectate cu precizie și călătorul așteaptă mai puțin timp în stații. Deținem un sistem integrat de monitorizare a traficului pe toate vehiculele și pe toate rutele, care pot fi, astfel, localizate în timp real pe o hartă digitalizată a întregului parc.

Ne informăm clienții în timp util.

În cea mai mare parte a stațiilor pot fi găsite panouri de afișaj cu ora de sosire reală, iar în mijloacele de transport sunt sisteme de afişare dinamică, în care staţia actuală și următoarea stație sunt întotdeauna anunțate. Aceste facilități sunt dublate de anunțarea vocală a liniei și stației, atât în stații cât și în autobuze.

Ne pasă de siguranța clienților noștri.

Sistemul GPRS asigură comunicarea fiecărui autovehicul cu cele două dispecerate, ceea ce ne permite optimizarea pe parcurs în funcție de aglomerările din trafic, avarii sau accidente. Datorită acestui sistem putem garanta siguranța călătorilor prin posibilitatea apelării de urgență (112) a autorităților: salvare, pompieri, poliție sau jandarmerie. Autobuzele sunt de asemenea dotate cu camera de luat vederi pentru supravegherea ușilor și a siguranței călătorilor.